zondag 27 november 2011

Varia

Ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar de kunstwerken die aangehaald worden in de les esthetica. Zo ging ik naar Anwerpen voor de tentoonstelling van Erwin Wurm, die we in de klas bekeken hadden. Maar toen ik in Antwerpen was, zag ik ook de speciale verkeerslichten, waarover we het gehad hadden tijdens de les over graffiti. Ik vind het een origineel idee, dat echt wel het verkeer kan opvrolijken. Je kan niet anders dan glimlachen wanneer je ongeduldig voor het rode licht staat te wachten en ineens een hartje ziet.
Toen ik laatst in Brugge was bij mijn grootouders zag ik ook het Paviljoen van de Japanse archtitect Toyo Ito.   Mijn grootvader, die gids is in Brugge, was ook niet echt enthousiast over het controversiele kunstwerk. Zo vertelde hij dat jonge bruidskoppeltjes, die normaal de laan afgaan tot aan het stadhuis, een romantische traditie, dit nu niet meer kunnen, omdat het paviljoen in de weg staat. Van ver heeft het nog wel iets, als de zon er mooi schijnt, maar van dicht zie je gewoon een ijzeren constructie, zonder enige charme. Dit past echt in niet in het historische centrum van zo'n mooie stad!




http://deanderekrispeeters.wordpress.com/tag/verkeerslichten/

http://www.focus-wtv.be/nieuws/algemeen/restauratie-kunstwerk-toyo-ito-in-brugge-bijna-van-start/article-1195076107155.htm

http://www.flickr.com/photos/erfgoed/2305495825/

http://www.cobra.be/cm/cobra/expo/1.1080653

Geen opmerkingen:

Een reactie posten