zondag 15 april 2012

The Hunger Games

Op 14 april 2012 ging ik om 20u45 naar The Hunger Games kijken in Kinepolis Brussel. Mijn broer is grote fan van de boeken van Suzanne Collins, dus ik had al het een en ander gehoord over het verhaal en ik had de bespreking in Knack (****) gelezen.

Wat ik al begrepen had van het verhaal leek mij heel bizar en dat is na het zien van de film niet veranderd. Ik blijf het een vreemd concept vinden, die 'hongerspelen'. "Geef toe: het klinkt niet als een formule waarmee je de kids in dichte drommen richting bioscoop zuigt, maar laat dat nu net de aantrekkingskracht van deze pervers onderhoudende survivalshow zijn." Ik vind het eigenlijk meer iets voor jongens dan voor meisjes, maar blijkbaar hebben zowel de boeken als de film toch meer succes bij meisjes.
Maar ik vond de film best goed en Jennifer Lawrence acteert inderdaad erg goed. Ik ben natuurlijk vooral fan van de jongens (Liam Hemsworth en Josh Hutcherson) ;-) . Ik vond het niet geweldig, maar ga zeker kijken wat ze ervan afbrengen in de twee volgende films.

http://www.imdb.com/title/tt1392170/
http://www.thehungergamesmovie.com/
http://www.demorgen.be/dm/nl/2908/film/article/detail/1421536/2012/04/11/The-Hunger-Games-door-grens-van-300-miljoen-dollar.dhtml
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.1259187
http://www.youtube.com/watch?v=NshRkMFFads
http://www.youtube.com/watch?v=Pvyn86hObLw&feature=relmfu








Geen opmerkingen:

Een reactie posten